Hjertestartere (AED)

Hvert eneste minut tæller!

Men risikoen stiger med alderen. I omkring halvdelen af alle tilfælde slår hjertestoppet ned som lyn fra en klar himmel.

Hvert år rammes omkring 3.500 danskere af pludseligt hjertestop. Kun ca. 12 procent overlever, fordi hjælpen i mange tilfælde er for lang tid om at nå frem.

Når et menneske rammes af hjertestop, tæller hvert eneste minut. Man siger som tommelfingerregel, at chancen for at overleve et hjertestop falder med ca. 10% for hvert minut, der går uden behandling. Derfor er en hurtig indsats af afgørende betydning.

I Danmark ligger den gennemsnitlige responstid for ambulancer på ca. 8 minutter. På dette tidspunkt vil chancen for at overleve et hjertestop være minimal. Kunstigt åndedræt og hjertemassage er vigtig førstehjælp, som kan købe tid, indtil hjælpen når frem. Men den eneste effektive behandling af hjertestop er anvendelse af en hjertestarter.

I en undersøgelse fra USA har man påvist en chance for at overleve på over 70% for personer, der blev behandlet med hjertestarter inden for 3 minutter.

 

 

Denne liste, er lavet på baggrund af de oplysningerne, TrygFonden har fået af producenter og leverandører, matchet op imod de kernekrav, som Sundshedsstyrelsen har listet i sine anbefalinger for køb af hjertestartere.

 

Hjerteforeningen